اکتشافات معدنی با یافتن ذخایر جدید سنگ آهن در ایران مرکزی

می‌متالز – مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از اکتشافات جدید سنگ آهن در کشور خبر داد و گفت: به‌تازگی در بخش‌هایی از استان‌های اصفهان، یزد، کرمان و سمنان، سنگ آهن مورد پیمایش و اکتشافات اولیه قرار گرفته و ذخایر خوبی به دست آمده است.

به گزارش می‌متالز، «رضا جدیدی» افزود: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از ابتدای دولت سیزدهم با اجرای طرح پایش ذخایر معدنی که از آن به عنوان ترازنامه منابع معدنی هم یاد می‌شود، برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور از جمله سنگ‌آهن، بررسی‌هایی در سال ۱۴۰۱ انجام شده است.

وی با بیان این‌که حدود سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن ذخایر قطعی سنگ آهن در کشور وجود دارد، خاطرنشان‌کرد: با توجه به این که سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن خام در صنایع مصرف می‌شود، تاکنون چندین بار اعلام کرده‌ایم که محدودیت جدی در میزان ذخایر سنگ آهن کشور داریم.

به گفته این مقام مسئول، سال‌های باقی‌مانده ذخایر موجود کشور با همین روند اکتشاف کنونی نزدیک به ۱۵ سال است که برای نیاز صنایع ما وضعیت مناسبی نیست.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی افزود: بنابراین باید در یک برنامه‌ریزی منسجم و فشرده برای اکتشاف ذخایر جدید سنگ آهن و مواد حیاتی مورد نیاز صنایع در کشور اقدام شود.

وی با اشاره به این‌که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اکنون در بخش‌هایی از استان‌های قم، مرکزی، قزوین و اصفهان طرح تحول را به اجرا درآورده، تصریح کرد: این سازمان در مدت یک‌سال دستاورد‌هایی در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی داشته و ذخایر مناسبی از سنگ آهن در استان کردستان شناسایی شده است که امیدواریم این دستاورد‌ها که مراحل اولیه اکتشاف را در برمی‌گیرد، موجب رفع نیاز برای صنایع کشور در حوزه سنگ آهن شود.

جدیدی در ادامه به برنامه‌های آتی این سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد: در سال‌های آینده ذخایر مگنتیتی سنگ آهن را بالا ببریم و در بحث سنگ‌های هماتیتی نیز به تکنولوژی فرآوری دست پیدا کنیم.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور، از وجود ذخایر قابل توجه هماتیتی سنگ آهن در کشور خبر داد و گفت: البته این ذخایر در مقیاس جهانی ذخایر بالایی نیست، اما در کشورمان به فرآوری نیاز دارد که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از طریق ژئوفیزیک هوایی به دنبال اکتشاف ذخایر جدید معدنی پنهان است.

وی همچنین از همکاری مشترک با صنایع فولادی در حوزه اکتشافات خبر داد و افزود: هم اکنون تفاهم‌نامه و قرارداد‌هایی با صنایع فولادی در حوزه اکتشاف سنگ آهن داریم و نگاه ما مراحل اولیه اکتشاف است که دولت باید خطرپذیری اکتشاف بخش خصوصی را پایین بیاورد.

این مقام مسئول ادامه داد: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور با ورود فعالیت‌های اکتشافی و به‌کارگیری روش‌های علمی مراحل شناسایی و پی‌جویی را انجام می‌دهد که با این کار دولت وظایف حاکمیتی خود را انجام و با ورود به اکتشافات اولیه ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد.

منبع: خبرگزای جمهوری اسلامی(ایرنا)

لیتیوم دروازه جهانی شدن/ فلز استراتژیک لیتیوم جز صنایع های‌تک چه کاربردی دارد؟

لیتیوم دروازه جهانی شدن/ فلز استراتژیک لیتیوم جز صنایع های‌تک چه کاربردی دارد؟

می‌متالز - با برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده و با استفاده از متخصصان و سرمایه‌گذاران متعهد می‌توان از لیتیوم به عنوان یک فلز استراتژیک و خاص در راستای جهانی شدن صنعت ایران بهره برد. به گزارش می‌متالز، هفته گذشته مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت و معاون امور معادن سازمان

وزیر صمت: صادرات مواد معدنی خام نداریم

وزیر صمت: صادرات مواد معدنی خام نداریم

می‌متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تقاضا برای مواد خام در کشور بسیار بالاست و بیش از این که صادرات داشته باشیم واردات مواد خام داریم. به گزارش می‌متالز، سیدرضا فاطمی امین در برنامه صف اول شبکه یک سیما درباره دستاورد‌های سفر هیات ایرانی به چین در بخش

ایمنی تجهيزات و ماشين‌آلات معدني

ایمنی تجهيزات و ماشين‌آلات معدني

بر اساس بانك اطلاعات معادن ايران، 6208 معدن روباز در سطح كشور وجود دارد و بسياري از افراد در معادن و صنايع وابسته به آن‌ها مشغول كار هستند. كار در معادن، سختي و مشقت زيادي دارد و معدنكاران با بسياري از حوادث و بيماري‌هاي ناشي از كار روبرو مي‌باشند. به

معرفی روش کراکینگ (خردایش) و انواع آن

معرفی روش کراکینگ (خردایش) و انواع آن

کراکینگ فرآیندی است که در صنایع پتروشیمی کاربرد داشته و برای نمک‌زدایی از بنزین سفید انجام می‌شود. این فرآیند از روش‌های اصلی در تبدیل نفت خام به سوخت‌های مفید مانند بنزین، گازوییل، سوخت جت و نفت سفید است. به تمامی واکنش‌های تجزیه هیدروکربن‌ها کراکینگ گفته می‌شود. در شکل 1 نمونه‌ای

سبد خرید