کانی نو، زادبوم و محل ساخت کسب و کار در حوزه معدن و صنایع معدنی

زادبوم کانی نو شرکتی مهندسی و فناوری است که این شرکت‌ بوم‌های فناوری در حوزه استخراج مواد معدنی (کانی) را با بهره‌گیری از بهترین فناوری روز دنیا (نو) در کنار توجه به مزیت‌های بومی توسعه می‌دهد (زادبوم).

مؤسسان این شرکت از دانش آموختگان دانشگاه‌های برتر کشور و دارای سابقه‌ای بیش از ده ‌ساله در صنایع مختلف معدنی از فولاد تا کربن هستند. این شرکت دارای یک تیم مهندسی تخصصی است که به صورت تمام‌وقت و پاره‌وقت پروژه‌ها را پیگیری و اجرا می‌نمایند. به واسطه حضور این شرکت در منطقه نوآوری شریف، دسترسی به نخبگان و مهندسان دانشگاه شریف برای این شرکت به عنوان یک ظرفیت ویژه‌ی توسعه‌پذیری محسوب می‌شود. در حال حاضر این شرکت در منطقه نوآوری دانشگاه علم و صنعت استقرار یافته و درحال توسعه همکاری‌ها با این دانشگاه نیز می‌باشد.

معرفی و شرح فعالیت‌ها

سابقه تاسیس شرکت کانی نو، به سال ۱۳۸۷ بر‌می‌گردد که با محوریت تکنولوژی کربن و با هدف خودکفایی در زمینه‌ی مهندسی، راه‌اندازی و بهره‌برداری صنایع این حوزه اعم از خط الکترود گرافیتی صنایع فولاد و آند کربنی صنایع آلومینیوم و نیز مواد اولیه‌ی این صنایع از جمله کک سوزنی و کک اسفنجی، شروع به فعالیت نموده است. پروژه‌های الکترود‌سازی اردکان و آندسازی آلومینیوم المهدی و مشاوره به پروژه‌های مشابه دیگر جزء فعالیت‌های شرکت کانی نو بوده است. کسب دانش فنی و فعالیت‌های مهندسی ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۹۶، پروژه‌ی راه‌اندازی خط گرافیت‌سازی در مجتمع ذوب آهن پاسارگاد، با همکاری این مجموعه آغاز شد. در سال ۱۳۹۷ نیز با هدف تکمیل خطوط زنجیره‌ی ارزش تولید کربن و گرافیت به تدوین دانش فنی مرتبط با تولید کک سوزنی پرداخته شد و طی آن کک سوزنی از نفت ایرانی در کشور روسیه تولید شد. در سال ۱۳۹۸ مدل‌سازی ساخت الکترود از قیر به نام الکترود زِفت توسط این شرکت انجام شد. مشاوره خط ریموند اردکان، تأمین دستگاه‌های تراشکاری الکترود و تدوین اسناد مطالعه امکان‌سنجی خط تولید الکترود گرافیتی از دیگر اقدامات این شرکت بوده است.

شناخت صحیح از جزئیات خط تولید‌های مرتبط با محصولات پایه کربن و سابقه‌ی همکاری با تأمین‌کنندگان این صنعت در سطح بین‌المللی، در کنار دانش فنی بالای کانی نو، این شرکت را به گزینه‌ای بی‌بدیل در مهندسی، طراحی، راه‌اندازی و مشاوره‌ی خطوط تولید انواع تکنولوژی‌های کربن تبدیل نموده است. تجربه این شرکت در مدیریت پروژه‌های گرافیتی، تأمین تجهیزات خارجی از داخل در کنار انتقال دانش و بومی‌سازی و تعاملات دقیق فنی با تأمین‌کنندگان، این شرکت را به یک مشاور/ مهندس متخصص برای کاهش هزینه‌های پروژه‌ها تبدیل کرده است.

پذیرش در کانی‌نو‌

بخش پذیرش، ارزیابی و تولید

تیم تخصصی پذیرش، ارزیابی و تولید متشکل از دانشجویان و دانش آموختگان فعال در حوزه صنایع معدنی می‌باشد. آقایان فرشاد عسگری، فرید نمازی، سیدمهدی فاطمی، سیدمحمدجواد زاهدی، سعید راحمی، احسان ابراهیمی و محمدعلی همامی از این جمله اند. این افراد سابقه فعالیت در بخش‌های مختلف خصوصی و دولتی را دارند و به بررسی و ارزیابی طرح‌ها در جایگاه مشاور علاقه مند هستند. این افراد طرح‌ها را بررسی کرده و در صورت نیاز می‌توانند از نیروهایی با تخصص بیشتر مانند بابک بهادری، بهداد ابرار، علیرضا بهور، محمدرضا بهره مند و محمدرضا احمدیان که در سطح سیاستگذاری فعالیت داشته‌اند نیز استفاده کنند.

عملکرد این تیم بدین صورت است که ابتدا ارائه‌ی طرح از منظر فنی صورت گرفته و تحلیل اقتصادی بر روی آن صورت می‌گیرد. طی ارائه طرح در یک جلسه و ارتباط مداوم در ۱ ماه جهت هماهنگی و قرار دادن تیم در شرایط مختلف و گرفتن بازخورد ایشان می‌توان طرح را کامل و در صورت نیاز اطلاعات آن را افزایش داد.

مشاورین بخش تولید محصول اولیه

برای تولید لازم است افرادی با تجربه تولید به کمک مطالعات میدانی بیایند. برای مثال در حوزه گرافیت آقای مهندس مرشد یا مهندس غفار یا محمدزاده. در حوزه تغلیظ دکتر مسعود عسکری یا مهندس حمیدرضا راعی نیاکی. در حوزه فولاد سازی  مهندس محمدحسین ثقفی. در حوزه فرو آلیاژ ها آقای مهندس سیدی. در حوزه صنایع معدنی مهندس شیری و مهندس مغاری درگیر کار شوند. این نیروها به سختی حاضر به همکاری در این سطح هستند و یکی از توانمندی‌های شبکه ما در به کارگیری این عزیزان برای این مقصود خواهد بود.

مشاورین کانی‌نو

مشاورین بخش تخصصی

مرشد (منتور) یا مشاور برای هر انگاره یا هر چالش متفاوت است. هزینه استفاده از آن هم متناسب با تخصص و اعتباری که دارد متفاوت است. در حقیقت جسارت طرح‌ها باید توسط مرشدها با واقعیت‌های قابل‌پذیرش بازار تطبیق داده شود تا توسط سرمایه گذاران و مشتریان قابل پذیرش گردد. بخش تخصصی توسط آقای امیرحسین اسلامی مدیریت شده و افراد بسیاری در این حوزه ایشان را همراهی خواهند کرد.

مشاورین بخش تیم سازی

یک تیم تخصصی با عنوان کارمون موضوع تیم سازی این شرکت را به عهده خواهد گرفت. خدمات این تیم از شناسایی فردی و افزایش مهارت‌های انفرادی تا تیم سازی و تقویت توانمندی‌های اجتماعی گروهی آن‌هاست. در پیوست ۲ درباره این طرح و خدمات آن توضیح داده شده است.

مشاورین بخش پذیرش و تحلیل انفرادی

هر فردی که وارد زادبوم می‌شود باید اصول کاری و رویه‌های زادبوم را که یک بار تدوین شده و ممکن است به روز گردند را درک کرده و به آن عمل کند. این رویه‌ها به افراد کمک می‌کند تا شرکت‌های خود را به سرعت به درخواست‌های پیمانه‌ای سرمایه گذاران برسانند.

مشاورین بخش پذیرش نوآوری

نیروهای این بخش بین مرشدها و ستاد قرار دارند. این افراد به طور خاص روی یک یا چند موضوع توانایی اظهار نظر دارند. افرادی که تجربه کاری کافی دارند و می‌توانند تایید کنند که یک طرح برای ثبت در زادبوم و سرمایه گذاری روی آن مناسب خواهد بود.

کانی‌نو، سازندگاه و مکانیستی برای ساختن و بالیدن ایده‌ها؛ آنجا که ایده‌ها به فناوری‌ها و کسب و کارهای نوپا برکشیده می‌شوند.

سازندگاه

تامین خاک و معدن

در حوزه معدن و صنایع معدنی به علت هزینه‌بر بودن فعالیت در مقایسه با سایر حوزه‌‌ها ورود به آن پیچیدگی خاص خود را دارد. در نتیجه فرایند پذیرش این ایده‌ها، شکل‌دهی تیم‌ها و در نهایت تولید محصول و تصمیم به ادامه یا قطع همکاری در هر یک از این مراحل، به ازای هر مورد، بر اساس ضرورت و نظر متخصصین امر-و نه از یک چارچوب کلی از پیش تعیین شده-به پیش می‌رود. با این ‌حال باید گفت که منطق کلی آن بر اساس هرم ارزیابی سطح فناوری صورت می‌گیرد.

بخشی از حمایت کانی‌نو از کسب و کارهای نوپا در دسترسی به تجهیزاتی که در اختیار همگان نیست، نظیر لوازم و محیط آزمایشگاهی، شکل می‌گیرد. از طرفی زیرساخت‌های لازم برای استفاده از فضای معدنی و خاک، محیط سازندگاه و نظایر این‌ها بخش دیگری از حمایت مورد نیاز استارتاپ‌ها در این حوزه است. تامین منابع مالی و حمایت‌های معنوی نیز از سوی افراد مجرب و منابع شرکت صورت می‌گیرد که طبعا با توجه به هزینه زیاد فعالیت در این حوزه و تجربه بالای متخصصان کانی‌نو اهمیت بسزایی دارد. 

برای تولید لازم است تا تجهیزات کامل کارگاهی مربوط به صنایع معدنی، به صورت حداقلی تامین گردد؛ ملزوماتی از جمله دستگاه آسیاب، کوره دما بالا، کوره دوار، دستگاه تراش، فرز، جوشکاری و یک آزمایشگاه ابتدایی مجهز اولیه مجهز که نیازهای اولیه را تامین کند. در این صورت می‌توان در این فضا تولیدات اولیه و حداقلی را به نتیجه رساند.

البته بر خلاف تصور همه امکانات نیاز به هزینه ندارد و بعضی از امکانات با پیگیری قابل تامین است. برای مثال انواع قیرها برای پیگیری تولید کک، خاک‌های معدنی مختلف برای پیگیری تغلیظ، بعضی خاک‌های تغلیظ شده مانند خاکه تیتانیوم برای کار روی آن در بخش‌های مختلف فناوری، همه‌ی این‌ها نیازمند پیگیری های مداوم و نامه نگاری هستند.

تامین مواد اولیه معدنی و شیمیایی علاوه بر مواردی که با هزینه نسبتا کمی قابل تامین هستند گاهی لازم است تا خریداری شوند برای همین موضوع بخش تخصصی باید توان تامین این مواد را داشته باشد. 

کانی‌نو با توجه به پشتوانه، اعتبار و ارتباطاتی که در صنعت و البته همکارانی که در خود موسسه دانش بنیان برکت دارد، این فضا را تامین کرده و در اختیار کسب و کارها قرار داده است.

فضای سازندگاه، که فضای تحقیق و توسعه کانی‌نو محسوب می‌شود، به صورت کاملا مستقل در اختیار شرکت است و استارت‌آپ‌ها در کنار کسب و کارهای بالغِ حاضر در آن شکل می‌گیرند. این حضور همزمان خود منجر به هم‌افزایی بین آن‌ها و در نتیجه بلوغ و رشد سریع‎تر و کامل تر کسب و کارهای نوپا نیز خواهد شد.

علاوه بر این‌ها، کانی‌نو همان‌گونه که اشاره شد خود نیز ایده‌ها را بنا به نیاز صنعت شناسایی کرده و بر اساس آن‌ها کسب و کار های نوپایی را شکل می‌دهد. افراد قوی و فعال از میان این کسب و کارهای نوپا، حتی اگر در بخشی نتوانند این همکاری را ادامه دهند، شناسایی می‌شوند و در ادامه در سایر کسب و کارهایی که شکل می‌گیرد بنا به صلاحدید شرکت و با توجه به توانمندی‌هایشان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

طرح‌های اجرا شده در کانی‌نو

kanino-icon-add

ایجاد کارگاه ریختگری آلومینیوم از ضایعات با ظرفیت روزی ۲.۵ تن شمش آلومینیومی

kanino-icon-add

گرافیت سازی صنعتی

kanino-icon-add

انتخاب خوراک مطلوب برای کک سوزنی در روسیه

kanino-icon-add

تولید اکسید تیتانیوم از سرباره تیتانیوم

kanino-icon-add

بازیافت مواد ارزشمند موجود در باطله‌های معدنی و صنعتی مانند سرباره، خاکه عملیات سیم کشی مس و الومینیوم، قالکاری بردهای الکتریکی

kanino-icon-add

امکان سنجی بازیافت در حوزه معادن و صنایع معدنی با مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

kanino-icon-add

برگزاری چالش طراحی موتور توربینی با مشخصات خاص مورد انتظار صنعت دفاعی کشور

kanino-icon-add

ایجاد کارگاه بازیافت عناصر گرانبها از ضایعات با ظرفیت روزی ۵۰۰ کیلوگرم ضایعات

سبد خرید