پژوهش‌های معدنی

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، از ابتدای امسال ۱۰ پروژه تحقیقاتی در سطح سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی در حال اجرا و ۱۵ تفاهم‌نامه و قرارداد همکاری میان سازمان و مجموعه‌های علمی تحقیقاتی و دانشگاه‌ها، بنگاه‌های بزرگ صنایع معدنی و برخی دستگاه‌های اجرایی کشور منعقد شده است.

امسال هفته پژوهش ( ۲۲ تا ۲۸ آذر) با شعار “پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید” برگزار می‌شود. وزارت صمت در همین راستا با اشاره به مهمترین فعالیت‌های انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۹ در بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اعلام کرد: بازتعریف ساختار شورای پژوهش به‌منظور سیاست‌گذاری و برنامه ‌ریزی جهت ارتقای کیفی امور پژوهشی سازمان، تعیین و تدوین سیاست‌ها، نظارت و ارزیابی برنامه‌های پژوهش و فناوری و همچنین تدوین آیین‌نامه شورای پژوهش با تکیه بر کاربردی شدن پژوهش‌ها به ویژه در جهت افزایش بازدهی و اثربخشی فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشاف حاکمیتی در کشور از مهمترین فعالیت‌های امسال این سازمان بوده است.

طبق اعلام وزارت صمت، انجام کلیه امور مربوط به انعقاد تفاهم‌نامه‌های سازمان با مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی مرتبط و ایجـاد بـستر مناسـب جهـت برقـراری ارتبـاط علمی- پژوهشی منسجم با هدف همکاری متقابل جهت ارتقا و پیشبرد موثر در فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی، ایجاد زمینه مشــارکت و استفــاده از دانش، بسترسازی مناسب از طریق تعامل و همکاری دو سویه برای طراحی و اجرای برنامه‌های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی، استفاده مطلوب و دوسویه از کلیه امکانات و ظرفیت‌ها جهت شتاب بخشیدن به اجرای پروژه‌های بنیادی از دیگر فعالیت‌های این بخش است.

در این رابطه نازنین بدری- مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی- ضمن تاکید براینکه پژوهش، مبنای توسعه و تضمینی برای استمرار و تکامل فعالیت‌های علوم زمین و کشف ذخایرمعدنی به شمار می‌آید، از جمله عوامل مهم توسعه در کشورهای پیشرفته را توجه خاص به امر پژوهش دانسته و معتقد است که حجم وسیع پژوهش‌های علمی در کشورهای توسعه یافته صنعتی و اختصاص بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی به سرمایه‌گذاری در امور پژوهشی و تحقیقاتی گویای این موضوع است.

وی نقش پژوهش در توسعه فراگیر و پایدار هر کشور را انکارناپذیر خوانده و گفت: ارتباطی مستقیم بین پیشرفت بخش پژوهش و شتاب‌دهی برای توسعه همه جانبه برقرار است. انجام پژوهش‌های اصولی و دقیق به عنوان زیربنای هر تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی مهم در کشور، می‌تواند از هدر رفت منابع مالی و انسانی و همچنین بسیاری از دوباره کاری‌ها جلوگیری کند. در صورتی که برنامه‌ریزی یا پروژه‌ای به خصوص در مقیاس بزرگ، فاقد پشتوانه پژوهشی باشد به طور یقین در اجرا و عملیاتی شدن با مشکل روبه روخواهد شد.

مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ضمن تاکید براینکه آگاهی از موانع پژوهش و مرتفع کردن آن‌ها، شناسایی و بررسی عوامل متعدد تاثیرگذار در امر پژوهش (عوامل مدیریتی، ساختاری، فرایندی و انسانی) به منظور ارتقای کیفی و کمی پروژه‌های تحقیقاتی در سازمان‌ها حائز اهمیت است؛ گفت: اولین گام برای سامان بخشیدن به امر پژوهش، شناسایی دقیق موانع و تنگناهای پژوهش و اقدام عملی برای رفع آن‌هاست که بر همین اساس دستیابی به درک درستی از توانمندی‌ها، امکانات موجود و نیز پی بردن به نقاط قوت و ضعف برنامه‌های پژوهشی در گام نخست ضروری است.

دانش‌بنیان‌ها، عامل توسعه و پیشرفت صنایع بزرگ معدنی

دانش‌بنیان‌ها، عامل توسعه و پیشرفت صنایع بزرگ معدنی

به گزارش معدن نیوز -مجتبی حمیدیان مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در گفت‌و‌گو با معدن‌نیوز اظهار داشت: شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در راستای برنامه‌های پیشرفت و توسعه به یکی از مولفه‌های جدی در برنامه‌های خودش رسیده است که حوزه توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان است.  حمیدیان افزود: واقعیت اجتناب‌ناپذیری صنایع

تغییر ساختار اکتشافی کشور جهت توسعه صنایع معدنی

تغییر ساختار اکتشافی کشور جهت توسعه صنایع معدنی

به گزارش  چیلان ،نخستین کنفرانس تخصصی «اکتشاف» با حضور دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌ی معادن و فلزات، معاونین و کارشناسان مجموعه و جمعی از فعالان عرصه معدن و صنایع معدنی، در هتل المپیک در حال برگزاری است. دکتر اردشیر سعدمحمدی که به عنوان سخنران در این همایش حضور داشت،

تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور

تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور

معاون محترم امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت: تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور/ تسهیلات ارزان‌قیمت برای اکتشاف و فرآوری ماده معدنی بیتومین معاون محترم امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در مجموع، میزان ذخیره شناخته شده قطعی قیر طبیعی (بیتومین)

وجود ۳۱۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری معتبر در همدان

وجود ۳۱۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری معتبر در همدان

همدان_معاون امور معادن اداره کل صمت استان همدان گفت: ۳۱۰ معدن دارای پروانه بهره‌برادی معتبر در استان وجود دارد. به گزارش خبرنگار مهر، محمد هادی احمدی عمده کانی موجود در استان را شامل مواد معدنی و آهن ساختمانی عنوان کرد که در استان فرآوری شده و صادرات به صورت خام نیست

سبد خرید