افتتاح سد باطله “زرشوران” به عنوان بزرگ‌ترین طرح زیست محیطی معادن کشور

می‌متالز – سد باطله زرشوران، به عنوان بزرگ‌ترین طرح زیست محیطی معادن کشور، عصر امروز با حضور وجیه اله جعفری و مقامات استان آذربایجان غربی در شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی زرشوران افتتاح شد.

به گزارش می‌متالز، شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران (زیرمجموعه ایمیدرو)، با تکیه بر تجربیات جهانی و شرایط محیط زیستی منطقه، این پروژه عظیم را با چهار هدف ارتقاء شاخص‌های زیست محیطی، ذخیره و بازگردانی پساب و آب‌های سطحی کارخانه، ساماندهی محل تجمیع باطله و امکان فرآوری و استحصال عناصر با ارزش موجود در آن از جمله طلا، نقره و سایر عناصردر آینده، بنا کرد.

عملیات ساخت طرح سد باطله طلای زرشوران، با اعتباری نزدیک به ۱۵۰۰ میلیارد ریال، از سال ۱۳۹۸ با نظارت سازمان محیط زیست استان آذربایجان غربی آغاز و پس از سه سال تلاش متخصصان ایرانی، با بالاترین سطح استاندارد‌های روز دنیا، در دی ماه ۱۴۰۱ آماده بهره برداری شد.

مشخصات فنی سد باطله زرشوران

این سد با ارتفاع ۲۵ متر، ۲۶۵ متر طول تاج، ۵۵۰ هزار متر مکعب عملیات خاکی، دو برج آبگیر به ارتفاع ده متر و ایستگاه پمپاژ با توان روزانه ۴۸۰۰ مترمکعب دارد و در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار بنا شده است. سد فوق با خط انتقالی به طول ۱۳۱۰ متر و سطح ایزولاسیونی به مساحت ۵۰ هکتار؛ ظرفیت دپوی باطله و فرآوری پساب معدنی را به ۲۰ میلیون مترمکعب و فراتر از آن می‌رساند.

معدن طلای زرشوران (زیرمجموعه ایمیدرو)، بزرگترین معدن طلای خاورمیانه است که با ۴۲ میلیون تن ذخیره ماده معدنی و ۱۲۵ تن طلای خالص، به عنوان بزرگترین واحد تولید طلای کشور، شناخته می‌شود.

منبع: ایمیدرو

تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور

تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور

معاون محترم امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت: تولید سالانه ۷۶ هزار تن قیر طبیعی در کشور/ تسهیلات ارزان‌قیمت برای اکتشاف و فرآوری ماده معدنی بیتومین معاون محترم امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در مجموع، میزان ذخیره شناخته شده قطعی قیر طبیعی (بیتومین)

اکتشافات معدنی با یافتن ذخایر جدید سنگ آهن در ایران مرکزی

اکتشافات معدنی با یافتن ذخایر جدید سنگ آهن در ایران مرکزی

می‌متالز - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی از اکتشافات جدید سنگ آهن در کشور خبر داد و گفت: به‌تازگی در بخش‌هایی از استان‌های اصفهان، یزد، کرمان و سمنان، سنگ آهن مورد پیمایش و اکتشافات اولیه قرار گرفته و ذخایر خوبی به دست آمده است.

آشنایی با کوره قوس الکتریکی (EAF)

آشنایی با کوره قوس الکتریکی (EAF)

کوره قوس الکتریکی (EAF)، در گروه کوره‌های الکتریکی است که امروزه متداول‌ترین نوع کوره در صنعت فولاد و چدن است و غالبا در کارخانه‌ها با تناژهای بالای تولید ذوب فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. کوره قوس مورد استفاده در مجموعه فولاد کاوه جنوب کیش در شکل 1 قابل مشاهده است.

ریخته‌گری پیوسته در فولادسازی

ریخته‌گری پیوسته در فولادسازی

ریخته‌گری پیوسته از فرآیندهای ارتباطی مهم بین فولادسازی و نورد است. از سال 1856 میلادی این روش برای ریخته‌گری پیشنهاد شد که در سال 1930 به عنوان روشی رایج برای تولید آلیاژهای غیرآهنی نیز مورد استفاده قرار گرفت. در اواسط دهه 1980، ریخته‌گری پیوسته به بزرگ‌ترین روش ریخته‌گری تبدیل شد

سبد خرید